Historikk‎ > ‎

e. 1932 - 1938

Årsmøte 1932 :

Palmesøndag 20. mars 1932 ble det avholdt årsmøte i Roklubb Kamp på Seinaskjeret i Hagavik. Det var godt fremmøte, ialt 14 av 18 medlemmer. Vi diskuterte litt, og så gikk vi over til valg av formann og Styre.

Georg Askvik ble formann med 7 stemmer, Olav Askvik fikk 6 stemmer.

Til Styre: Tomas Lunde 8 stemmer, John Askvik 7 stemmer, Olav Askvik 7 stemmer. Magnus Sagebakken ble valgt til varamedlem med 6 stemmer.

Så ble det besluttet at vi måtte ha oss et nytt flagg. Og en protokoll til å føre opp hva som foregikk på skjeret. Vi syntes det var påkrevet å få nytt lås på døren, og det ble også vedtatt. Likeledes et stoppur syntes vi var nødvendig. Og så lovet Tomas Lunde å flikke nyefæringen og så lakkere den. Han og Olav Askvik skulle møte opp tirsdag (22.3).

Tilslutt ble det sagt at alle som var på skjeret om kveldene måtte male slik at vi fikk maling på nøstet i sommer.

Trening 1932 :

Fredag den 15.4 (1932) var det godt fremmøte på Seinaskjeret. Harald og Nils Askvik rodde først og tiden var 12.45,8. Så rodde Olav Askvik og Øyvind Lunde og brukte 12.23,8, og etterpå rodde Tomas Lunde og Jon Grindevoll på 12.43,9.

Det var svartestille på fjorden og fint måneskinn. Anders Hildershavn og Georg Askvik rodd en liten runde utpå fjorden.

Georg O. Askvik

Pinsetid 1932 :

Lørdag 14. mai var det godt fremmøte. John Grindevoll og Tomas Lunde rodde på tid 12.24,0. Ola og Simon Bjørnevik fikk samme tid. Øyvind Lunde og Ingvald Færstadvoll fikk tiden 12.34,0. John og Anders Hildershavn fikk tid 12.32,0.

Georg H. Askvik

Søndag 15. mai. Første pinsedagsmorgen var Olav Runshaug, Kristian Sørheim og Olav Askvik på skjeret. Først skulle vi heise flagget, men så slet snoren seg så vi fikk ikke flagget opp. Kristian og rodde så, og tiden ble 12.37 i sydøstlig vind.

Olav Askvik

Samme dags ettermiddag var Nils, Harald og Olav Askvik og John Hildershavn på skjeret. Samtlige med damer. Først ble flaggstangen tatt ned og flagglinen ordnet så flagget kom til topps i det vakre pinsevær. Så rodde Nils og Harald Askvik og J. Hildershavn på seksæring. Tid 11.45. ”Han bles” NV stiv bris.

Frøken A. Askvik

Olav Askvik og Kristian Sørheim m/dame (Hanna Askvik)                   Kristian Sørheim

Forberedelser til 17. mai kapproingen1932  i Bergen :

”Pinsedag 16. mai 1932 var vi og hentet båtene. Nils Askvik, Anders og John Hildershavn rodde dem bort til Båtbyggeren. Derfra skulle de sendes med ”Lønningdal” til Bergen. Alle roerne skulle samles i Askvik 17. mai kl. 10.30 og derfra dra til Søre Neset bedehus med Ole Askvik sin bil og hente roerne sørenfra og videre til Bergen.”

Olav Askvik

17. mai kapproingen i Bergen :

”17. mai kom alle roerne til byen i godt humør og gode forhåpninger. Pent vær var det og alt så ut for å bli en god dag. Men når de to første avdelingene hadde rodd, så sank motet i Kamp-guttene.

Tomas Lunde og John Grindevoll, som rodde i første avdeling, kom inn som nr. 2. Og Olav og Kristian Sørheim ble nr. 3 i anden avdeling. Men i 3. avdeling gikk det bra, for Harald og Nils Askvik rodde hurtigste tiden på seksæring. I 6. avdeling rodde T. Lunde, John Grindevoll og Øyvind Lunde og fikk første premie. Og i 9. avdeling rodde H og N Askvik færing og ble nr. 2.

I 10. avdeling rodde Bjørnevikene og Georg Askvik og Karl Hagevik, der ble Bjørnevikene nr. 2 og Askvik og Hagevik nr. 3. Der var 5 båter i avdelingen. I 11. avdeling rodde Øyvind Lunde og I. Færstadvoll, men gav opp like før innspurten. Hadde Havnaguttene også rodd og begge lag hadde klart å komme inn på en tid mellom 10.15 og 10.20, så hadde Kamp tatt Tiedeman’s Teddy pokal. Den vant Noreg med glans.

Turen hjem til Symra gokk stille og nær sagt altfor rolig. Ingen var i noe særlig godt humør, for dagen hadde tatt formeget på. Kamp-guttene var blitt presset til det ydderste. Men i Symra ble humøret litt bedre og da sa guttene at det skulle gå bedre neste gang.”

Olav Askvik

Rostevne i Hagavik 3/7 1932 :

”Søndag 3. juli holdt Roklubb Kamp sitt 2. rostevne på Hagavik. Tidlig om morgenen var Georg H. Askvik på Seinaskjeret og heiste flagget. Da de innviterte roerne kom i 12-tiden ble de mottatt med salutt fra skjeret. Kl. 13.00 gikk første starten med Olav Askvik og Kristian Sørheim som første lag fra Kamp – de kom inn som nr. 2. I andre avdeling startet Øyvind Lunde og Torvald Jakobsen – og de bragte Kamp 1. premie. Magnus Sagebakken og I. Hagevik kom inn som nr. 2.

Georg Askvik og Olav Døsen hadde sjanse på 1. premie, men de hadde et stygt uhell, for ”nyglo” spratt ut av båten så den ”rann halv av sjø”. Og i starten gikk også spenn-brettet i stykker!

John og Anders Hildershavn kom inn som nr. 1. Harald Askvik og T. Berg kom inn som nr. 2. Av de som ikke fikk premie var Albrekt og Karl Hagevik pluss Alf og Helge Hagevik. På seksæring fikk alle fra Kamp 1. premie.

Programmet for dagen vart greit og kvikt avvikla, noko som roklubben Kamp har all æra av. Det var rå å merka at både roarane og tilskuarane var vel fornøgd med vårt roerstevne.

Um kvelden var det fest og dans i Symra, det var mykje folk møtt fram. S. Olsen spela og der herska ei svært god stemning. ”

Georg O. Askvik

Annonse fra et programhefte for en regatta i 1938