Info fra junior-VM i London

lagt inn 23. jul. 2011, 03:20 av Rune Mowinckel Nilsen   [ oppdatert 24. jan. 2016, 09:48 av Webansvarlig Os Roklubb ]
Vi skal prøve å sende dagsrapporter m/bilder fra junior-VM til medlemssiden. Følg med !

Junior-VM i London 4. - 7. august :
Norges toer uten styrmann, med Amund Bjørnevik (Os Roklubb) og Martin Helseth (Ålesund Roklubb) debuterte i sin aller største internasjonale ro-regatta med en flott 5. pl. i mesterskapets C-finale !

Det aller beste løpet ble gjennomført i de innledende forsøksheat på regattaens første dag (torsdag) hvor de endte på 4. plass. Både på 1000 m og 1500 m lå de på 3. plass, men falt litt tilbake mot slutten og endte tilslutt på 4. plass. De rodde mot Bulgaria, Romania, Estland, Brasil og Paraguay. Taktikken ble fulgt til punkt og prikke med innlagte 10 harde tak på spesielle målemerker. Den siste harde 10-takeren på 1500 m merket før innspurten gikk direkte over i langspurten - noe som gjorde at de fikk ytet sitt aller beste det siste strekket. Det var overskyet og regn under alle forsøksløpene, 18 - 20 grader, lett og jevn motvind.

Fredagens oppsamlingsheat mot Frankrike, Romania, USA, Sør-Afrika og Tyskland endte med 6. pl ca. 10 sekunder bak vinneren. De var ikke fornøyd med løpet sitt, kom sent ut de første 500 meterne og holdt 6. og sisteplassen i heatet gjennom hele løpet. De kom inn i for høy takt og svakt trekk allerede fra starten og de klarte ikke å gire om til den marsjfarten med lavere takt og kraftigere gjennomtrekk som de er vant med.
Baneforholdene var veldig gode, 22 grader varmt, omtrent vindstille / meget svak medvind. Laget foretrekker heller motvind som de kan slite seg mot.

Så var det lørdagens C-finale. Ca. 17 grader varmt, lett medvind litt inn fra siden. IKke helt passende for våre gutter. De rodde mot Paraguay, Estland, Slovenia, Lithauen og Brasil. Omtrent de samme problemene som dagen før - kom inn i for høy takt og svakere åretrekk. Lå på 6. plass ved 1000 m og 1500 m. Stresset seg inn til 5. plass i innspurten.

Men de har fått representere Norge i et VM på kvalifiseringstid fra Norges Roforbund - og på det grunnlaget var Norge representert med 5 båter. Amund og Martin vant nylig Nordisk Mesterskap i Danmark - men det blir stor forskjell å komme til VM med mye større forhold på alle plan. Kanskje overgangen til dette mye større mesterskapet skapte endel vibrasjoner i kroppene deres - noe som medførte at de ikke klarte å konsentrere seg skikkelig under alle løpene.
Alle roerne hadde førsteklasses innkvartering med førsteklasses mat og øvrige fasiliteter.
Det går et nytt junior-VM til neste år, og dette mesterskapet har gitt dem verdifull erfaring på høyt internasjonalt juniornivå. OL i roing 2012 går på samme banen.

Litt statistikk omkring mesterskapet:

Nasjoner Båter Roere
Menn 45 123 370
Kvinner 39 76 208
Ialt 48 199 578

Forøvrig vant damer toer uten styrmann B-finalen. I dobbelsculler damer ble det 2. pl. i B-finalen. Benedikte Tollefsen fra Fana Roklubb utgjorde halvparten av mannskapet!

(Hvert løp har 6 baner. De forskjellige finalene har maks 6 startende lag).

Ialt var det 49 norske supportere blant publikum. Vi storkoste oss i fint og varmt vær alle dagene bortsett fra åpningsdagen torsdag som ble preget av regn. Alle norske supportere bar flott T-shirt med norsk flagg foran. På ryggen stod det:
Jr. World Rowing
NORWAY

Her ser vi igjen Amund og Martin med sine klubb-supportere :

Fra venstre: Rune Mowinckel Nilsen, Simon Bjørnevik, Anne-Turid Bjørnevik, Amund Bjørnevik, Martin Helseth, Beate Helseth og Arvid Helseth.

Å være tilstede / deltaker på et VM ble for alle parter en helt fantastisk opplevelse !!!

Os Roklubb's regatta-program videre:
13.-14. august Tunevannet i Sarpsborg
17.-18. september Norgesmesterskaps-løpene på Vangsvatnet Voss

(Zoom bildene for større bilde ved å klikke på bildene)

8.8.2011 RMN