Nordisk mesterskap

lagt inn 26. jun. 2012, 14:13 av Administrator Os Roklubb   [ oppdatert 24. jan. 2016, 09:49 av Webansvarlig Os Roklubb ]

Dobbelfireren med fra venstre; Mattias Haugland (Os), Johannes Jansen Heggebø (Fana), Arne Hadler-Olsen (Os) og Audun Grepperud (Ormsund) vant lørdagens firerløp 1000 meter på Årungen, Ås kommune.

Os Roklubb hadde ingen utøvere kvalifisert for jun A i Nordisk mesterskap under helgens regatta på Årungen. Konkurransen  var stor og  rommet 500  lag. De to lokale roerne Mattias og Arne møtte skarp motstand i sine klasser med rekordstor deltagelse.

Under lørdagens regatta gikk Mattias helt til topps i singelsculler 1000 meter, der Arne fikk en 5 plass. En kjempeprestasjon av Mattias under til dels vanskelige forhold og sterk vind. Senere på ettermiddagen gikk de to lokale roerne helt  til topps i A-finalen i klassen dobbeltfirer, 1000 meter. Dette var fjerde strake seier for kvartetten i år.

På søndagens regatta satt de begge i en nykomponert hordalandsåtter som sjokkerte hele ro Norge med fantastisk innsats. Båten kvalifiserte seg til finalen via forsøksløp og oppsamlingsløp, og lå på andre plass i finalen midtveis i det 2000 meter lange løpet.Guttene ble knepent slått av landslagene fra Danmark, Australia, Norge og Sverige, og der båtene passerte mål linjen i løpet av 2 sek. Hordalandsåtteren rodde inn til sterke 6.12 min.

Kommende helg deltar Arne på regatta i Sorø i Danmark sammen med Audun Grepperud fra Ormsund Roklubb.

Se også omtale i media NyttiOs.com og midtsiden.no